FAQ

Vanaf wanneer kan ik zwangerschapskleding dragen?

De meeste zwangerschapskleren kan men al vanaf het begin van de zwangerschap dragen. Van zodra de gewone kleren beginnen te spannen en de knoop van je broek niet meer toe kan, wordt het tijd om over te stappen op zwangerschapskledij. Je hoeft dus niet te wachten tot je een bolle buik hebt.

Moet ik een maatje groter kiezen?

Voor zwangerschapskleding kies je dezelfde maat als voor gewone kleding.  Ze zijn speciaal ontworpen om de nieuwe ronde vormen aan te nemen tot het einde van de zwangerschap. De pasvorm van een zwangerschapsbroek is bijvoorbeeld speciaal ontworpen opdat de band niet op de buik drukt.

Gaan zwangerschapskleren de hele zwangerschap mee?

Zwangerschapskleren zijn speciaal ontworpen om mee te gaan tot het einde van de zwangerschap. De stoffen die gebruikt worden, rekken goed mee en voor de zwangerschapsbroeken is er meestal een verstelelastiek voorzien dat men in functie van de bolle buik kan aanpassen.  Zelfs na de bevalling, blijven jonge mama’s zwangerschapskleedjes dragen omdat ze comfortabel zitten maar ook hip zijn.

Hebben jullie ook borstvoedingskledij?

We hebben heel wat keuze borstvoedingskledij; van casual outfits tot feestkledij maar ook hippe jurkjes of T-shirts. Om ze snel terug te vinden, hangen ze allemaal op kapstokken met een rietje.  Zwangerschapspyjama's en beha's zijn altijd geschikt voor borstvoeding.

Kan je online bestellen?

Wij doen geen verzendingen omdat het bijzonder moeilijk is zwangerschapskledij te kiezen zonder te passen. Het retourpercentage van verzendingen zwangerschapskleding ligt namelijk nog hoger dan bij klassieke damesmode. U kunt wel bellen of een berichtje sturen om te vragen, vrijblijvend een artikel gedurende enkele dagen opzij te leggen (behalve tijdens de solden). Indien u online goedkoper zou vinden, passen we in de winkel onmiddellijk dezelfde korting toe.

Zijn er grote maten in zwangerschapskledij?

In onze winkel in Zaventem vindt u zwangerschapsbroeken tot maat 56 (weliswaar slechts in bepaalde modellen) en in de outlet store in Gent tot maat 48. Kleedjes, T-shirts, pyjama's, enz… hebben we tot maat XXL.